
Udflugt til Flensborg
Lørdag den 14. juni kan I komme med Historisk Forening på udflugt til Flensborg, hvor forfatter og kulturredaktør Hans Christian Davidsen er vores guide. Hans Christian Davidsen besøgte os i april sidste år i Æ Museum. Her fortalte han om nazismens sidste krampetrækninger i den gamle danske by. Nu tager Hans Christian os med rundt til nogle af de steder i Flensborg, hvor de dramatiske begivenheder i maj 1945 fandt sted. Vi ser også snublesten og besøger bl.a. Helligåndskirken og Den gamle Kirkegård med Istedløven, og vi får et kig ind i nogle af Flensborgs hyggelige købmandsgårde fra den danske tid. Der er afgang med bus fra p-pladsen bag SuperBrugsen i Skærbæk kl. 8.30. Pris: 250 kr. pr. person inkl. kaffe, en øl eller vand og en sandwich undervejs. Forventet hjemkomst ca. kl. 17. Billetter til udflugten skal købes her senest 9. juni: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/a9c1f9clqy

Snublesten i Skærbæk
I Skærbæk er der nu tre snublesten til minde om ofre for nazismen. De små mindesmærker findes i Nissumsgade og Jernbanegade. I Nissumsgade er der to mindemærker for frihedskæmperne Herman Svendsen og Johann Nielsen, der blev dræbt i Skærbæk af tyske soldater den 5. maj 1945. I Jernbanegade er der en snublesten for boghandler Møller, der kom i fængsel i Tyskland for at have tirret besættelsesmagten. Møller vendte først hjem efter 10 måneders hårdt fængselsophold, nedbrudt på sjæl og legeme. Læs mere her om snublestenene og de ofre, vi har ønsket at ære på denne måde.

80 året for Befrielsen markeres
I år er det 80 år siden, Danmark blev frit igen efter fem år med tysk besættelse. Vi markerer Befrielsen mandag den 5. maj med afsløring af tre snublesten i Skærbæk, mindehøjtidelighed ved Mindebrønden og sammenkomst i Emanuel. I Nissumsgade afsløres to snublesten for de lokale frihedskæmpere Hermann Svendsen og Johann Nielsen, der blev dræbt af tyske soldater den 5. maj 1945. I Jernbanegade afsløres en snublesten for boghandler Møller, der kom til at tilbringe næsten et år i tysk fængsel for at tirre besættelsesmagten. Efter afsløringerne er der kl. 11.30 mindehøjtidelighed med blomsternedlæggelse ved Mindebrønden på hjørnet af Tøndervej og Aabenraavej, hvorefter vi slutter af i Emanuel. Her taler Charlotte Tarp Lassen, barnebarn af Hermann Svendsen, og vi præsenterer Historisk Forenings årsskrift 2025, der sætter fokus på modstandskampen i Skærbæk under besættelsen.

Kaptajnsfruer på langfart
Torsdag den 10. april kl. 19 kan I høre et spændende foredrag...
Fra generalforsamlingen 2025
Historisk Forening har holdt ordinær generalforsamling...

Snublesten i Skærbæk
Nu bliver der sat snublesten i Skærbæk...